Z DOMOVA

Neslyšící pekařky z Tiché kavárny absolvovaly kurz studené kuchyně

Vzdělávací kurzy pro neslyšící pekařky z Tiché kavárny pokračovaly v pondělí a úterý 30. a 31. července. Poté, co v minulých měsících absolvovaly cukrářské kurzy s viceprezidentkou Svazu pekařů a cukrářů Pavlínou Berzsiovou, čekal je nyní dvoudenní kurz zaměřený na studenou kuchyni.

2013_08_06 Kurz TK 1

Kurz vedl Vladislav Stuparič, držitel ocenění Kuchař roku 1995, šéfkuchař v luxusních hotelích Renaissance a Panorama v Praze, ale také kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR v letech 1997 až 2000. Pekařky se naučily mnoho nového, například plněné rolády z listového těsta nebo kuřecího masa, tradiční španělské plněné taštičky empanadas, plněné dalamánky, pěnu z játrové paštiky nebo uzené makrely.

2013_08_06 Kurz TK 2

Vladislav Stuparič je také naučil připravovat zajímavě ochucená těsta na veky, dalamánky, briošky či klasický chléb. Pekařky tak ochutnaly pivní a cibulový chléb, housky z pepřového těsta, bramborové veky nebo bylinkové briošky. Na závěr kurzu jim pak předal tipy a triky na zdobení či servírování chlebíčků či kanapek.

2013_08_06 Kurz TK 3

Znalosti získané na kurzu pekařky využijí k přípravě pokrmů do Tiché kavárny, které se budou hodit k točenému pivu, jež je v nabídce kavárny od června. V budoucnosti se také počítá s tím, že Tichá kavárna bude moci firmám i jedincům nabídnout cateringové služby pro menší akce.

Celý kurz byl pro pekařky tlumočen do znakového jazyka a byl financován Fondem pomoci Siemens.

logo siemens

Zdroj: 365, o. p. s.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*

Back to top button
Close